Geachte lezer….,

In aansluiting op het hiervoor geschrevene, zou het mij bijzonder plezieren wederom enkele van mijn gedachten met u te mogen delen. Het doet mij namelijk bijzonder veel deugd u te informeren over het feit dat er een volgende stap is gezet met betrekking tot mijn nieuwe website. Valentijn de Vormgever is zo vriendelijk geweest, mij het eerste voorstel voor de homepagina te laten toekomen.

Zo schrijven we nu niet meer. En zeker niet op websites. Jouw klant heeft weinig tijd en bepaalt in een paar seconden of je website de moeite van het lezen waard is. Als je klant eerst moet ontleden wat je hebt geschreven, haakt hij of zij snel af.

Op een website moet je gewoon met je bezoeker praten. Alsof je met je buurman/buurvrouw of een goede vriend(in) praat. Willem Elsschot (1882-1960!) schreef in zijn romans (Kaas, Lijmen/Het been) al geen woord teveel. Als je volgens de Elsschotproef schrijft, krijg je een tekst die je prima voor je website kunt gebruiken.

Korte duidelijke zinnen, die direct en persoonlijk geschreven zijn, zorgen voor een levendige tekst. Schrijf vooral positief. “Uw aangelijnde hond is welkom” klinkt zoveel aardiger dan “verboden voor loslopende honden”. En wat is belangrijker, dat je bedrijf “van maandag t/m zaterdag geopend” is of “op zondag gesloten”?

In actieve teksten vermijd je werkwoorden als worden, zullen, kunnen en willen. En gebruik je zo min mogelijk vage termen als hoge kwaliteit, optimale service, perfect geluid, veel en vaak. Want hoe vaag klinkt: “Wij zullen de producten vervolgens zo snel mogelijk naar u opsturen.”? Liever hoor je: “Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis.”

Tekstschrijven is spelen met letters en woorden. Schrijven, herschrijven en schrappen. Dat vind je leuk of juist niet. Ik vind het juist heel knap dat iemand ideeën in beeld kan omzetten. Valentijn de Vormgever heeft mij blij gemaakt met het ontwerp voor mijn nieuwe site….

 

Ga terug