Hallo!!! Heb ik contact???

Ken je dat? Je bezoekt een website omdat je contact wilt opnemen met een bedrijf. Maar hoe? Ergens boven- of onderin de website staat: contact. Je klikt erop en dan kom je op een pagina met een prachtig formulier. Je moet je naam en nog een heleboel meer invullen. Onderaan staat een onleesbare captcha_webteksten (1) en als je die 10 x opnieuw hebt ingegeven (want staat er nu een 0 of een O, een I, 1 of een l???), lees je in grote rode letters: FOUT TELEFOONNUMMER. Hoezo fout? Ik weet mijn eigen telefoonnummer toch wel?

Bij sommige bedrijven krijg ik de indruk dat ze liever niet hebben dat je contact met ze opneemt. Uit angst voor spam worden contactgegevens verstopt, is het email-adres gemolesteerd (info (at) bedrijf.nl) en moet je lastige codes invullen voor je je bericht kunt verzenden. En dan word je er nog even fijntjes op gewezen dat je je eigen gegevens niet kent…. Ik weet niet wat jij dan doet, maar ik ben weg. Ik zoek wel een bedrijf waar ze wel graag klanten willen!

Of je nu een website hebt zodat (potentiële) klanten je kunnen vinden, je via je website beter gevonden wilt worden of je producten online verkoopt, zorg dat klanten je contactgegevens gemakkelijk kunnen vinden. Vermeld je gewone adres en niet alleen je postbusnummer. Zorg dat er eenvoudig telefonisch of per email contact met je opgenomen kan worden.

Weet je trouwens dat het verplicht is om je KvK-nummer op je website te noemen? Tot voor kort moest je ook BTW-nummer vermelden, maar dat is gelukkig niet meer zo. Bij eenmansbedrijven is het BSN (Burger Service Nummer ) + B01 het BTW-nummer. En je wilt niet dat je BSN-nummer in verkeerde handen valt!

Mijn contactgegevens komen straks op elke pagina van mijn website te staan. Duidelijk vindbaar. Met mijn email-adres. Want ik wil heel graag dat je contact met mij opneemt!

Ga terug