Kind in de snoepwinkel

Twee jaar na de start van Tekst&Co vind ik het tijd voor een nieuwe, professionele website. Ik maakte mijn eerste website in 2011 zelf. Maar nu wil ik een stapje verder gaan. Van een informatieve website naar een site van waaruit ik ook kan bloggen en waarmee ik als tekstschrijfster beter gevonden wordt. Oh ja, ik weet precies wat ik wil ;-).

Voordat je gaat investeren in een nieuwe website moet je je namelijk goed afvragen wat het doel van je website is. Wil je laten zien wie je bent en wat je doet? Is het een middel om contact met jouw bedrijf te kunnen leggen of wil je met je website klanten werven of zelfs producten verkopen?

Vergelijk het eens met het kopen van een auto. Dan denk je er ook over na hoe je de auto gebruikt. Hoeveel kilometers rijd je per jaar? Hoeveel personen neem je mee of zoek je een bedrijfsauto? Zie je het al gebeuren dat een bouwbedrijf in een luxe sportauto gereedschappen vervoert?

Bij een willekeurige webbouwer kun je je als een kind in een snoepwinkel voelen. Hij kan je allerlei leuke snufjes laten zien en voor je het weet heb je een hele uitgebreide website met alle mogelijke nieuwe technieken, die voor jou misschien niet van belang zijn. Een goede webbouwer maakt voor jou een website die bij jou en je bedrijf past.

Vandaag ga ik samen met Mike Vierwind van Foursites en een vormgever even brainstormen over mijn nieuwe website. Inmiddels heb ik veel geleerd over websites en ik weet precies wat ik wil. En toch voel ik me nu als een kind dat de snoepwinkel binnengaat….

Want zal ik nou wel of niet dat filmpje over “de kracht van woorden” op mijn website zetten?

 

Ga terug