Kriebelwoorden

Er zijn van die woorden en zinnen die je steeds weer in teksten tegenkomt. Van die algemene uitdrukkingen, die eigenlijk helemaal niets zeggen. Heel gemakkelijk voor een tekstschrijver, omdat je niet hoeft te bedenken wat je nu eigenlijk wel wilt zeggen. Ik zal niet zeggen dat je ze in mijn teksten nooit tegen komt, maar ik probeer ze wel zoveel mogelijk te vermijden. Een paar voorbeelden…..

 

“Optimale” service

Wij bieden u optimale service! Ja, dat doet natuurlijk elk bedrijf. Wat mag jouw klant van jou verwachten? Ben je 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar? Zorg je ervoor dat je klanten geen overlast ondervinden van jouw werkzaamheden? Soms is het voor jou wellicht vanzelfsprekend, maar voor je klanten is het extra service. Denk goed na wat je allemaal voor je klanten doet zonder uurtje-factuurtje en benoem dat op je website. Wees concreet!

In dezelfde serie: uitmuntend, exclusief, ultiem, hoogwaardig

 

Sfeer “creëren”

Het woorden creëren wordt op veel websites te pas en te onpas gebruikt. Sinds Jan des Bouvrie in de jaren tachtig op tv zijn woonideeën kwam vertellen, creëren we sfeer. Het woord werd door anderen overgenomen en nu creëren we ruimte, banen, innerlijke rust, draagvlak en zelfs producten of diensten. Zoek eens naar vervangende woorden en doe gewoon. www.synoniemen.net geeft je hele goede alternatieven.

In dezelfde serie: realiseren, genereren, verwezenlijken, initiëren, optimaliseren

 

“Welkom” op mijn website

Staat er ook iemand bij de ingang van je bedrijf die de hele dag roep: Welkom in mijn bedrijf? Zorg ervoor dat de bezoeker van je website meteen ziet wat je doet. Maak er een etalage van! Een goede oneliner bedenken is moeilijk. Als je het simpel houdt, zeg je het beste wat je bedoelt.

 

Van welke woorden krijg jij de kriebels? Laat het me weten!

 

Ga terug