Speelt jouw website verstoppertje?

Untitled design (17)Is de tekst op jouw website geschreven voor Google of voor de bezoeker van je site? Als Google het antwoord is, moet je je eens afvragen hoeveel Google al bij je kocht. Vanzelfsprekend is het fijn dat je goed gevonden wordt, maar het is nog veel belangrijker dat de bezoeker zich thuis voelt op je website en er nuttige informatie vindt. En zorg dat je toekomstige klant gemakkelijk contact met je kan opnemen. Ik geef je graag wat tips. Natuurlijk hoop ik dat je daarna denkt dat je het schrijven van teksten voor je website beter aan mij over kunt laten ;-).

 

 

 

  1. Schrijf zoals je bent

Gebruik geen ingewikkelde taal, maar vertel je verhaal zoals je het aan een goede vriend, buurman of familielid zou vertellen. Zeg je altijd je en jij tegen je klanten, dan zou ik ze op je website ook niet met u aanspreken.

 

  1. Benoem waar jij goed in bent

Geen vage termen als: wij bieden optimale service, kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en wij doen wat we beloven. Dat is namelijk heel normaal. Als jij niet weet waar je goed in bent, vraag dan eens aan je klanten waarom ze steeds terugkomen.

 

  1. Zorg dat er regelmatig iets nieuws op je website staat

Ja, dat is een lastige. Want als ik het heel erg druk heb, neem ik ook niet de tijd om mijn eigen website bij te houden. Wat je zeker niet moet doen, is een pagina Nieuws op je site zetten met daaronder het bericht: we hebben op dit moment helaas geen nieuws. Want natuurlijk heb je nieuws, een echte ondernemer heeft altijd iets nieuws. Een nieuw product, een nieuwe activiteit, een nieuwe klant of een goede tip. Nieuws uit 2011 is geen nieuws meer. Haal dan de pagina liever weg. Ben je wel actief op social media? Laat dan op je homepagina een link naar Facebook of Twitter plaatsen. Dan heb je toch steeds nieuwe informatie op je website staan.

 

  1. Wees online actief

Jouw activiteit op Facebook zorgt voor meer bezoekers op je website. Je kunt op Facebook ook voordelig adverteren. Promoot je website, een leuke actie of product. Verzamel adressen en stuur Nieuwsbrieven waarin je interessant nieuws of een leuke aanbieding deelt. Vergeet niet om links naar je website in te bouwen!

 

  1. Zorg dat je klant gemakkelijk contact kan opnemen.

Het belangrijkste is dat een klant gemakkelijk contact met je kan opnemen. Op sommige websites zoek je je suf naar contactgegevens. Die moet je dus echt op elke pagina zetten. En plaats ‘contact’ altijd in je hoofdmenu. De meest rechtse tab, dat is voor iedereen een logische plaats. Of als je nog aan de linkerkant van je pagina een menu hebt, helemaal onderaan. Maak het de bezoeker van je website gemakkelijk en zorg dat ze gewoon op je e-mailadres kunnen klikken. Gebruik niet alleen ingewikkelde contactformulieren met verplichte velden en foutmeldingen als het telefoonnummer niet op de juiste manier is ingevoerd (* fout bij telefoonnummer – ik weet toch !@#$% mijn eigen telefoonnummer wel?). En hoe vind jij het om een Captcha in te vullen?

 

Ben je benieuwd wat ik met de tekst van jouw website zou doen? Neem dan eens contact met me op. Een eerste gesprek kost je niets en als je mij een opdracht geeft, betaal je echt niet te veel.

Ga terug