Webteksten

Bij het schrijven van teksten voor websites moet je rekening houden met de bezoeker van je website en met de vindbaarheid door zoekmachines. Google, de grootste zoekmachine, heeft regels waaraan je je moet houden als je wilt dat je website goed gevonden wordt. De bezoekers van je site moeten de teksten prettig leesbaar vinden, maar de tekst moet hen ook aanzetten tot actie. Uiteindelijk wil je dat klanten contact met je opnemen, naar je winkel komen of je producten online kopen.

Prettig leesbare webteksten worden door Google gewaardeerd

Google vindt het gelukkig steeds belangrijker dat de teksten van je website prettig leesbaar zijn en dat je ook echt wat te vertellen hebt. Je verhaal mag dus geen opsomming zijn van zoektermen en niet bestaan uit gekopieerde teksten. Websites met spel- en grammaticafouten scoren sowieso lager.

Bij het schrijven voor het web moet je er rekening mee houden dat websites anders gelezen worden dan een boek of brochure. Bezoekers van websites lezen scannend. Daarom moet de belangrijkste informatie in webteksten bovenaan staan en moet je zorgen voor korte alinea’s met voldoende witruimte.

Ik schrijf prettig leesbare webteksten, waarmee je website in Google beter gevonden wordt en die je klant aanzetten tot actie. Mijn uurtarief is redelijk en ik werk snel. Het is daarom niet zo duur om je tekst door mij te laten schrijven. Bij een eerste opdracht maak ik graag een (maximum) totaalprijs.

 

Ga terug