Over Karin

Als kind vrat ik letters. Van boeken, maar ik las ook de reclaaltme op pakken van de hagelslag. Op de middelbare school koos ik wat toen een “pretpakket” werd genoemd. Vooral geen exacte vakken, maar talen. Ik dacht destijds dat ik als directiesecretaresse heel gelukkig zou worden en ging na het VWO naar Schoevers. Mijn favoriete vak was steeds “Nederlands”.

Ik werkte 12 jaar lang bij Desmacon / Constar in Didam in verschillende functies. Van secretaresse tot logistiek planner. Collega’s kwamen toen al vaak bij mij met de vraag of ik hun correspondentie even wilde herschrijven. Daarna werkte ik 5 jaar bij Aviko. In de functie Customer Service Manager was ik vooral verantwoordelijk voor after sales. Klachtenmanagement,
klantgerichtheid en het opzetten van klanttevredenheidsonderzoeken waren kerntaken.

Bij Aviko begon ik met het schrijven van een interne Nieuwsbrief en ik ontdekte hoe nauw commercie en communicatie met elkaar verweven zijn. Dat was voor mij een reden om de opleiding “Interne en Concerncommunicatie NIMA-B” te volgen. Toen ik in 2011 besloot om als zelfstandig tekstschrijver (of copywriter) te starten, heb ik een cursus “Copywriting” gedaan. De theorie die ik leerde, bevestigde wat ik in de praktijk al toepaste.

Sinds september 2011 combineer ik mijn kennis van Communicatie en ervaring op het gebied van Commercie. Mijn klanten zijn ZZP-ers en MKB-bedrijven. Dat ik een bijdrage kan leveren aan de groei van mijn klanten, door goede commerciële communicatie, is een van mijn drijfveren.

Karin den Otter – Van der Velden