Redactioneel StreekMagazine 2016

het-streekmagazine-november-dec-2016-by-het-streekmagazine-issuuEditie november december
Pagina’s 4, 5, 6 en 13, 14

Je komt nog eens ergens als je voor het StreekMagazine schrijft. In mijn jeugd was ‘de Jonker’ uit Zevenaar regelmatig in het nieuws. Nu mocht ik rondkijken op zijn landgoed en kreeg ik te horen hoe het er tegenwoordig aan toegaat. Duidelijk is dat het gedachtengoed van Jonkheer van Nispen goed bewaard is gebleven. Het andere artikel dat ik voor deze editie schreef gaat over netwerken.

Het StreekMagazine Sept. Oktober 2016 by Het StreekMagazine issuuEditie september oktober
Pagina 11

Ik was voor het StreekMagazine al eens bij Houthandel De Graafschap. Frank Lucassen wilde nu speciale aandacht voor het grote assortiment deuren. De Graafschap heeft een hele showroom vol binnen- en buitendeuren. Binnendeuren van Skantrae worden kant-en-klaar geschilderd geleverd en afgehangen.

Het Streekmagazine Magazine van de Liemers en AchterhoekZorgspecial
Pagina’s 4, 5,  en 6.

Voor deze zorgspecial ging ik naar Oogziekenhuis Zonnestraal. Ik was er al eens met mijn moeder geweest en ook voor mezelf. Want wie oud genoeg wordt, krijgt vroeg of laat te maken met verminderd zicht. Het is een ziekenhuis, maar de sfeer is huiselijk. Het interview met Drs. Peter de Sera, Bianca Otten en Bas Braamhaar verliep ook erg ongedwongen.

EditHet StreekMagazine Juli Augustus 2016 by Het StreekMagazine issuuie juli – augustus 
Pagina’s 4, 5, 6, 14 en 15
Voor sommigen is 60 misschien een leeftijd om het iets kalmer aan te gaan doen, maar niet voor Ben Lamers. Ik interviewde hem over zijn nieuwe uitdaging. Bij Geert Prein was ik al toen Jan Klaassen Dromenland net openging. Nu vroeg ik hem of zijn verwachtingen zijn uitgekomen.

 

Het StreekMagazine Mei Juni 2016 by Het StreekMagazine issuuEditie mei-juni
Pagina’s 10, 11 en 17.

Nijland Tweewielers in ‘s-Heerenberg is voor de fietsliefhebber een snoepwinkel. Een ruime keus en het aanmeten van de fiets is al een belevenis op zich. De tekst van de advertentie van Perfect in Shape schreef ik al wat langer geleden.


Het StreekMagazine Maart April 2016 by Het StreekMagazine issuu

Editie maart-april
Pagina’s 4, 5, 6, 10 (Bureau Buitenruimte), 11, 14, 15, 16 en 17
Het had gevroren die nacht, maar toch zat ik met Theet van Aalst lekker buiten in het zonnetje voor het interview in deze editie op pagina 4, 5 en 6. Het werd een leuk gesprek en dat is hopelijk terug te lezen in het verhaal.

 

Het StreekMagazine Januari Februari 2016 by Het StreekMagazine issuuEditie januari-februari
Pagina 14
Elise Lentjes is Mantelzorgmakelaar. Zij helpt mantelzorgers om de zorg voor hun naaste op een goede manier te regelen. Zij heeft maar zelden een gesprek waar geen tranen vloeien. Ook ik was geraakt door de emotionele verhalen die Elise vertelde.

 

 

Ik schrijf regelmatig redactionele artikelen voor het StreekMagazine, dat om de maand in de Achterhoek verschijnt. Met  een onafhankelijke, journalistiek werkende redactie worden bewoners van De Liemers en Achterhoek van zorgvuldig gekozen verhalen, reportages, achtergronden en nieuws voorzien. Het Magazine valt in 95.000 huishoudens gratis op de mat.

Ga terug