Redactionele artikelen StreekMagazine 2017

Editie november-december 2017
Pagina’s 4, 5, 6, 14, 15 en 17
Een tandprotheticus heeft een bijzonder vak. John Hoogendijk legt uit voor welke mondzorg cliënten bij hem terecht kunnen. Hoe maak je als cliënt de juiste keus met de vele verschillende beroepen in de wereld van mondzorg? Bij oogziekenhuis Zonnestraal kom ik weleens met mijn moedertje en mijn eigen ogen zijn er ook  weleens gecontroleerd. Hoe leuk is het dan dat je een kijkje achter de schermen krijgt? Op pagina 15 staat het nieuws over de verhuizing van Houthandel De Graafschap.

 

 

 

 

Editie september-oktober 2017
Pagina’s 4, 5, 6 en 15
Voor het StreekMagazine was ik al eens eerder te gast bij Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia. Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe revalidatie-afdeling mocht ik directeur Wilma Ratering, enkele medewerkers en cliënten interviewen. Het was opnieuw een indrukwekkende ervaring. Op pagina 15 staat het interview met Roland Kamphorst, die met zijn beeld & geluid van een kale tent een sfeervolle feestzaal maakt.

 

 

 

 

Editie juli-augustus 2017
Pagina’s 4, 5, 6, 7, 13, 14 en 15
Het leuke van het vak tekstschrijver is dat je met veel verschillende mensen kennismaakt. Je leert over allerlei onderwerpen. Voor deze editie van StreekMagazine interviewde ik de burgemeester van het Land van Jan Klaassen, tandprotheticus J. Hoogendijk deurwaarder Patrick Keurntjes en Ton Loef van DOC Opleiding & Training.

 

 

 

 

 

Editie mei-juni 2017
Pagina’s 4 en 5
De eerste keer dat hovenier Thomas van Antwerpen zijn klanten uitlegt dat bestrating meer onderhoud vergt dan beplanting, kijken ze vreemd op. Maar zeker nu het voorjaar begonnen is, zal menigeen een klus hebben gehad aan het verwijderen van mos en aanslag van tegels of klinkers. En dat onderhoud gaat de hele zomer door. Regelmatig vegen, onkruid tussen de voegen verwijderen en af en toe schrobben om een groene waas te verwijderen. Staat de tuin vol planten, dan volstaat knippen en snoeien en een keer het voorjaarsonkruid weghalen. Is een border eenmaal dichtgegroeid, heeft onkruid door gebrek aan licht geen kans meer.

 

 

 

het-streekmagazine-maart-april-2017-by-het-streekmagazine-issuuEditie maart-april 2017
Pagina’s 4, 5, 6, 14, 15 en 19

Als je huidige woning niet meer aan je wensen voldoet, moet je zeker even deze editie lezen. Zeker als je twijfelt of je wilt verhuizen of verbouwen. En al hoop ik nog steeds dat ik nooit een gebitsprothese nodig zal hebben, weet ik nu wel dat ik daarvoor toch echt bij een Tandprotheticus moet zijn. Sin Chen is een vermaard Aziatisch restaurant in Zeddam, waar je echt lekker kunt eten. Ze hebben nu iets nieuws bedacht: De Charity Lounge. Tegen een kleine meerprijs kun je genieten van het buffet, zonder in de rij te hoeven staan.

 

 

 

Ik schrijf regelmatig redactionele artikelen voor het StreekMagazine, dat om de maand in de Achterhoek verschijnt. Met  een onafhankelijke, journalistiek werkende redactie worden bewoners van De Liemers en Achterhoek van zorgvuldig gekozen verhalen, reportages, achtergronden en nieuws voorzien. Het Magazine valt in 95.000 huishoudens gratis op de mat.

Ga terug